Ingyenes szállítás 9.000 Ft értékű rendelés felett
BeangoRoasters
Peru Chanchamayo

Ország: Peru
Régió: Chanchamayo, Junin
Fajta: Arabica - Tipica, Caturra, Bourbon, Pache, Catuai and Catimor
Magasság: 1200-1800 méter
Termesztés: árnyékban
Talaj: Vulkanikus
Betakarítás módja: Kézi, szelektív
Betakarítási időszak: április-szeptember
Feldolgozási eljárás: vizes
Különlegesség: Organikus tanúsítvány

Peru egy sokszínű ország. Az ország nyugati részén a Parti síkság, közepső részén a fenséges Andok húzódik északról dél felé, míg a keleti része már az Amazonas medencében terül el.
Ez az organikus perui kávé Chanchamayo tartományból származik, Peru középső területéről. A tengerszint feletti, 1200-1800 méteres magasságban a buja dzsungel és a meredek hegyek keveréke határozza meg a környéket. E rendkívüli körülmények miatt ezt a területet a „dzsungel-szemöldöknek” is nevezik. A mérsékelt és nyugodt éghajlatot, kellemes páratartalmú, enyhe éjszakák jellemzik. Meglehetősen ritka ez a mikroklíma ilyen magasságban, viszont kedvez a gyönyörű kávébabok növekedésének.
Kisbirtokos gazdálkodók kb. 600 hektáron végzik a termesztést. Mindegyik fenntartható gyakorlatban működik, kiemelt figyelmet fordítanak a bőséges növény- és állatvilág megőrzésére.
Megszüntették a növényvédőszerek és műtrágyák használatát, helyette természetes komposztot használnak. Erőfeszítéseik lehetővé tették számukra, hogy ökológiailag hitelesített gazdálkodókká váljanak és megfeleljenek egy nagyon igényes fenntarthatósági “pecsétnek”.
Ízjegyek: Édes, enyhén citrusos, csokoládés testes kávé. A kesernyés ízeket kedvelőknek ajánljuk.

Megrendelés
Pörkölés
közepes
sötét
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes (+0 Ft)
kotyogó (+200 Ft)
eszpresszó (+200 Ft)
filter (+200 Ft)
Mennyiség
db
Ár