Ingyenes szállítás 15.000 Ft értékű rendelés felett
BeangoRoasters

 

Elkötelezettek vagyunk a minőség és a fenntarthatóság iránt, ezért kizárólag a legjobb minőségű, válogatott, 100% arabica, specialty kávékat pörköljük. Kávéinkat kis tételben, rendelésre pörköljük ezzel is garantálva a frissességet.
Célunk, hogy a frissen pörkölt kávét mindenki számára  elérhetővé tegyük a mindennapi életben. A megrendelésre pörkölt kávét a lehető legrövidebb idő alatt juttatjuk el otthoni, és irodai fogyasztásra vagy akár a vendéglátásba.

A pörkölés teszi lehetővé, hogy a nyers kávészemekből zamatos italt készítsünk. Csak a tökéletes pörkölés hozza ki teljes mértékben a kávé eredeti zamatát. Legfőképpen a pörkölési idő és hőmérséklet közötti megfelelő összhang, valamint az egyes kávébabokhoz illő pörkölési eljárás kiválasztása a legmagasabb szakértelmet kívánja meg. Ez biztosítja a kávé kiemelkedő minőségét.
A pörkölés hatására alakulnak ki a kávé jellegzetes íz-, illat- és zamatanyagai, miközben fizikai és kémiai változásokon megy át. Pörkölés hatására a szemek nedvességtartalma csökken, térfogata megnő ezáltal  megduzzadnak a kávészemek. Pörkölés folyamán a szín-, illat- és zamatanyagok kialakulnak. A pörkölt kávé olajtartalma is változik, nő a kellemes illatú olajok mennyisége, melyek egy része a kávé felületére csapódik ki.
Kávéink a világ neves termőterületeiről származnak, melyet kézzel válogatnak és kézműves jelleggel kis mennyiségben pörkölünk, egyedi jellegek és igények figyelembevételével.
A koffein a kávé lelke, az a hatóanyag mely a kávét annyira népszerűvé, kedveltté teszi. A koffein az emberi szervezetre élénkítő, frissítő hatású.