Ország: San Domingo / Dominikai Köztársaság
Régió: Barahona
Fajta: Arabica - Caturra, Typica
Magasság : 1000-1200 m
Csapadék: 1800-2200 mm/év
Termesztés: árnyékban
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: Nedves eljárás
Szárítás: napon
Szüreti időszak: október-január
Barahona a hét termőterület egyike. Különböző mikroklíma található mind a hét kávétermő régióban, ami kávébab típusoktól függően különböző ízt eredményez. A dominikaiak szerint a Barahona területről származó kávé az egyik legkiválóbb. Gazdag íz, magas savtartalom jellemzi. A meleg és gyengéd passzátszelek, tengeráramlatok a megfelelő csapadék teszik lehetővé a kávécseresznye lassúbb de megfelelő minőségű érését.
A Dominikai Köztársaság Barahona termőterületéről származó, kiváló arabica kávé. Igen harmonikus, kiegyensúlyozot, ízvilág jellemzi. Az ízspektruma a lágyan savas és a telt keserű között játszik szolid dohányos érzettel és citrusossággal társuló kávé.